Familiejacht op het VPK 2006

(klik op de foto's voor een vergrootte weergave)

Na de Piet Wakkerjacht te hebben gelopen was het tijd geworden om de familie jacht van de Zaanstreek te gaan lopen.

Een pictogrammen jacht met diverse spoetniks op 2 meter erin verwerkt.


Pictogrammen

Toen we aan kwamen bij Het Vlintje hing er al een opdracht met de tekst er op: "Wat is de tijd op de 2e klok?"
Na wat navragen wist niemand hier iets over, dus we hebben er geen aandacht meer aanbesteed.

We hadden besloten dat we met z'n drieën zouden gaan zoeken dus Tom, Jenny en ik (Björn) gingen op pad en na een tijdje de aanwijzingen gevolgd te hebben kwamen we op het camping terrein waar we een peilontvanger vonden voor 40 meter en een full size dipool eraan dus.


Frans met peilontvanger en full size dipool

Dit hield in dat je dus met een grote draad aan allebei de kanten moest gaan rennen en zo een baken peiling moest maken.

Zo gezegd zo gedaan liepen we verder via de aanwijzingen van de pictogrammen.
Na een tijdje kwamen we in het bos aan en de eerste spoetnik was duidelijk te horen. En na wat peil- en speurwerk kwamen we bij de eerste vraag: "Welk Chinees jaar is het?"

Na een tijdje nog wat spoetniks en vragen opgelost te hebben kwamen we uit bij een boom waar een echtpaartje druk bezig was onze vragen
op te lossen (hi hi). Er hing een tekening en daaruit moest je 5 spreekwoorden halen en dit echtpaartje vond het zo leuk dat ze vast 3 van de 5 hadden gevonden voor ons. We hebben in totaal 8 spreekwoorden er uit gehaald dus voldaan aan de 5 die we moesten zoeken met de andere 3 van het echtpaartje.

We liepen even verder toen we iemand zagen zitten met een draad. Nou maar even kijken of die er ook bij hoorde en ja het bleek weer een
40 meter peilapparaat te zijn met full size dipool eraan.

Dus weer peilen met de lange draad in onze handen.


Maureen (PD2MEJ) met full size dipool

Nou opeens ging Tom die de andere kant van de dipool in z'n handen had rennen. En dat bleek een goede zet te zijn geweest want we kregen 3 minuten voor het geheel en na 53 seconden konden we de richting bepalen. En omdat het snel ging konden we prima het verschil horen. Al met al een wijs idee van Tom.

We maakten de kruispeiling en gingen verder het bos weer in. Daar horden we al snel een spoetnik en ondertussen was Ewoud er ook bij gekomen en liepen we met z'n vieren verder.

Toen we de spoetnik hadden uitgepeild kwamen we bij een klok zonder wijzers. Tom wou nog even de spoetnik zien en peilde verder en vond ook nog een vraag erbij listig verstopt tussen de bomen van het bos.

Later zijn we nog twee klokken tegen gekomen en met de vraag in het begin in ons achterhoofd ("Wat is de tijd op de 2e klok?").
Gemeen was dat op de 3e klok wel een tijd stond en die hebben we genoteerd.
We hebben de jacht goed uitgelopen en waren om 15:30 weer terug.

We zijn deze jacht 1e geworden en willen de organisatie nog even bedanken voor de originaliteit en plezier van de jacht.

Björn PD4BWD