FoxOring 24 Maart 2007 Castricum (NH)

Het was zaterdag en eindelijk werd er een jacht georganiseerd in Castricum.
Onderweg nog even moeders opgehaald en via Heiloo naar Castricum gereden, waar ondertussen Tommie NL-13197 al stond te wachten. Het zou een mooie dag worden.

Van tevoren hadden we nog even gepraat, omdat wij dit gebied wel kenden. We hadden daar vroeger met 27MC bakkies en een zendertje, dat ik uit een ballonzender van de BACO had omgetoverd tot een heus CW zendertje (dat op 9 volt best een eind kwam), de eerste peil ervaring op gedaan. Dus voor ons was het best leuk om weer eens te lopen in dit gebied.

Bij de start waren ondertussen ook nog Matthias Berse en Galina Krassowizkaja uit Duitsland aangekomen die onder tussen goede concurrenten voor de organisator van deze jacht zijn geworden. Toch altijd weer spannend Nederland tegen Duitsland. Gelukkig ging de eerste prijs naar Nederland. Ook Wim PA3AKK had de moeite genomen om hier aanwezig te zijn. Klasse hoor, Wim!! Uiteindelijk hebben 11 mensen mee gedaan.

Edwin PE5EDW had diezelfde week nog tot in de late uurtjes de FoxOring zenders in elkaar geknutseld. Het was een ontwerp van Leo PA0LEZ en seinde een heuse "V" in morse (-) op 80 meter.

Toen gingen we op pad. Ik had een duinkaart in m'n sok gestopt, dus kon ons niks meer
Overkomen. We besloten bij vos 12 te beginnen.

De eerste zender was mooi verstopt tussen de braamstruikjes (hi) en al gauw kwamen de herinneringen weer boven. Er lopen ook wilde koeien in dit gebied en zo'n ontmoeting kan soms best wel blijven hangen.

Verder liepen we door een mooi bosgebied en een stukje verder kwamen wij de andere zenders tegen en al gauw kwam Matthias Berse voorbij flitsen. Hij groette ons nog even en zoef weg was hij.

Bijna aan het eind van het gebied kwamen we Mark Heikoop tegen die ook druk bezig was de zender te zoeken en zoef, flits, en weg was die ook weer. Daarna ging ons pad weer verder weer over een mooie vlakte dat bijna als een mini-woestijn bij ons overkwam. En ja, bij dat gebied moest de zender dan ook in de grond worden gezocht.

We vervolgden onze route en later kwamen we ook nog Marijke, de boswachter van de PWN, tegen die vriendelijk vroeg of ik Edwin Verburg was. Na uitgelegd te hebben wat we deden en waar ze Edwin kon vinden zijn we weer verder gegaan. De tijd begon ook al aardig door te tikken met nog 3 vosjes te gaan.

Dus hebben we het laatste stukje geprobeerd te rennen en kwamen later Leo nog even tegen en dachten nog even van: "Hé, da's gemeen, die Leo is veel sneller dan wij!" Dus hebben we met z'n drieën nog even een eindsprint genomen en jawel ik was eerste van ons groepje geworden met een voorsprong van wel 12 seconden (!!!) op Tommie (hi). En Leo bleek er eentje overgeslagen te hebben.

Ondertussen was de boswachter van het gebied daar ook al aangekomen en hebben we nog het één en ander uitgewisseld over toekomstige jachten.

Plaats
Naam
Call/NL-nr.
Tijd
Vossen
1

Mark Heikoop

---
57' 32"
12
2

Galina Krassowizkaja

---
72' 35''
12
3
Matthias Berse
DF1AAA
73' 06''
12
4
Wim Hoek
PA3AKK
97' 45''
12
5
Jan Hoek
PA0JNH
103' 55''
12
6
Björn Dinse
PD4BWD
108' 03''
12
7
Tommie Gerssen
NL-13197
108' 15''
12
8
Leo van Empel
PA0LEZ
108' 06''
11
9
Willem Stoop
---
103' 42''
1
10
Martin Dijkhuizen
---
BT - 122' 25''
12
10
Froukje de Jong
---
BT - 122' 25''
12

BT = Buiten de tijd (max. looptijd 120 min.) 12 FoxOring vossen uitgezet

Al met al een leuke dag en ervaring geweest.

Björn PD4BWD