RIS Paasjacht 2007 - fotogalerij

Het gebied waar de RIS Paasjacht zich afspeelde. Een uitgestrekt gebied met veel water en veel te weinig bruggen...

Een close-up van beide vossen. Bijna aan dezelfde weg en beide op een ellendige landtong.

Vos 1 bovenop de heuvel op een landtong in de Nieuwe Waterweg. Een mooi uitzichtpunt voor de vos om de jager te zien aankomen.

En wij aan de overkant... Het bleek 50km omrijden te zijn en hebben daarom ook gekozen voor de Rozenburg pont (die we natuurlijk net misten).

En anderen achter het ijzeren scherm van de stuwen nabij vos 1... Daar stonden twee jager te peilen en ze zullen best last gehad hebben van die stuw, want die schermde vos 1 keurig af. Het leek dan ook of ze niet helemaal de richting konden vinden.

Vos 2 bij de scouting op weer zo'n landtong. Als je geen goede kaart (of Navigatie computer) had was deze plek best moeilijk te vinden.

En wij weer aan de overkant. Maar peilingen gooien ook roet in het eten en navigatie computer of niet, toch weer aan de overkant!!

Ook de omzwervingen van Jo / PA0SOM zijn geweldig geweest.
We stonden samen aan de overkant bij Vos 1 en ging tezamen op de pont naar Rozenburg, maar op de één of andere duistere manier (hij was alleen, wij met z'n tweeën) kwam hij uit bij "1" en peilde door tot hij uiteindelijk bij "8" was aangeland en richting Vos 1 ging. Maar dat was anderhalf uur later.

Het was een leuke jacht op deze zonnige tweede Paasdag.

Met dank aan de RIS voor weer een geslaagde jacht.

Edwin Verburg /PE5EDW,
VERON Zaanstreek R46